Vad är en demensvän?

Personer med demenssjukdom bor hemma allt längre. Därför är det högst troligt att vi alla träffar någon med demens i vårt dagliga liv. Att ha förmåga att inse när en person lider av demens och hur du bäst bemöter denne betyder oerhört mycket. Det kan vara helt avgörande för livskvaliteten för den personen. Och för möjligheten att kunna klara sig själv så länge som möjligt.

Att bli demensvän handlar främst om att man lär sig om demens.

En demensvän är en person som har beslutat sig för att kunna ge en hjälpande hand ute i samhället till en person med demenssjukdom.

Det första steget är att få kunskap om demenssjukdomar och ett bra förhållningssätt, Kunskapen kan sedan användas för att hjälpa människor med demens.

En demensvän uppmärksammar en person med svårigheter.

Den hjälpande handen är vad en demensvän kan bidra med - en vänlig hälsning, en tålmodig hjälp med att till exempel hitta rätt buss, rätt gata, hitta hem när man gått vilse. Eller att visa tålamod i butiken om det tar lite tid att betala i kassan.

Välkommen som demensvän! Tillsammans kan vi göra skillnad.

Klicka här för att bli demensvän

Välkommen som demensvän! Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår